Closca cu puii de aur - pulpe umplute

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 15 Dec 2012 | 6313 vizualizari

 

Creatia mea de ieri de la curs :D puisorii nu sunt facuti de mine, ci de un coleg..imi pare rau ca nu am sectiune...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • rozmarin
  • 50 ml vin
  • 2 linguri ulei
  • marar
  • 1 lingurita morcov ras ( pentru culoare )
  • 100 g cascaval
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Closca cu puii de aur - pulpe umplute:

Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara.

Se pregateste umplutura:
Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic.

Se condimenteaza cu sare, piper si marar.

Dupa ce am luat de pe foc se adauga oul si pesmetul ( acesta fiind elementul de legatura principal, apoi oul ) si se omogenizeaza compozitia.

Cu aceasta umplutura incepem sa umplem pulpele, peste umplutura se aseaza felii de cascaval, apoi vom prinde pulpele cu scobitori.

Se pun intr-o tava cu 2 linguri de ulei, un pahar de apa, foile de dafin si boabele de piper, se dau la cuptorul preincalzit la 150 grade, pentru cca 40 min,.

Din cand in cand se verifica pulpele si se intorc pe celalata parte stropindu-le cu jiul ( jiu= sosul care se formeaza in tava ).

Cand sunt aprope gata se stropesc cu vin si usturoiul pisat.

Se servesc cu piure.

Petru a face closca sau cocos sau ce-o fi iesit :)) am pus pulpa cu partea superioara in jos, pe farfurie si partea cu os, in sus, nu stiu daca se observa bine in poza, si incercam sa o modelam putin, chiar daca este nevoie sa rupem din pulpa.

Ornam apoi cu piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Closca cu puii de aur - pulpe umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci la cuptor